AFP or licensors

Superster Nicki Minaj kondigt afscheid aan

De Amerikaanse rapster Nicki Minaj gaat met pensioen en stopt met muziek maken. Dat heeft de amper 36-jarige megaster op Twitter aan haar volgers laten weten. Iets later volgde al een nieuwe post op Twitter waarin stond: "Ik ben nog steeds hier, mijn tweet was onverwacht en ongevoelig". Of Minaj echt definitief afscheid neemt van de muzieksector, is helemaal niet zeker. 

Minaj wil zich naar eigen zeggen nu concentreren op het gezinsleven. "Ik heb besloten om met pensioen te gaan en een gezin te stichten", twitterde ze. De New Yorkse, bekend om haar provocerende stijl en hits als "Anaconda", is verloofd met Kenneth Petty. Het koppel stapt in de komende maanden in het huwelijksbootje. Petty, die actief is in de Amerikaanse muziekindustrie, heeft geen onbesproken reputatie. Zo werd hij in 1995 op 15-jarige leeftijd schuldig bevonden aan verkrachting.

Nicki Minaj bracht sinds 2010 vier albums uit en werkte regelmatig samen met het kruim van de Noord-Amerikaanse rapwereld, onder wie Drake en Lil Wayne. In juni kwam ze met een nieuwe single, "Megatron", en zei ze aan een nieuw album te werken.

Omdat veel fans meteen erg teleurgesteld reageerden, postte Minaj enkele uren later nog een tweet waarin ze zegt dat ze "nog steeds hier is" en dat ze "nog steeds dolverliefd is op haar fans".  "Mijn tweet was onverwacht en ongevoelig, ik verontschuldig me daar voor." 

Of Minaj nu dus definitief met pensioen gaat, is zeer twijfelachtig. Mogelijk neemt ze gewoon een lange pauze in haar carrière. Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone vestigt er trouwens de aandacht op dat je "pensioen" aankondigen een vaak gebruikte carrière-move is in de hiphopwereld.

Het muziekblad verwijst onder meer naar Jay Z die een heel album wijdde aan zijn afscheid ("The black album") om 3 jaar later al een comeback te maken met "Kingdom come".  Sindsdien hebben veel grote rappers, onder wie Lil Wayne, Childish Gambino en Kid Cudi, die truc al overgedaan. Volgens Rolling Stone ziet het er dus helemaal niet naar uit dat Nicki Minaj voorgoed en helemaal van de radar zal verdwijnen. 

Bekijk het filmpje over Nicki Minaj op ons Instagramkanaal voor jongeren @nws.nws.nws:

Meest gelezen