Videospeler inladen...

Al 43 doden op Bahama's na doortocht van orkaan Dorian

Volgens Amerikaanse media zijn er op de Bahama's officieel al 43 doden geteld na de doortocht van orkaan Dorian. De overheid vreest dat dat aantal nog flink zal stijgen want er zijn nog honderden mensen vermist. 

Het officiële cijfer op dit moment is 43 doden. "Maar omdat er nog veel vermisten zijn, zal dit cijfer nog stevig oplopen", zei Erica Wells Cox, woordvoerder van premier Hubert Minnis, aan de Amerikaanse zender NBC News. In een vorige balans was er sprake van 30 doden. 

Dorian raasde vorig weekend over de noordelijke eilanden van de Bahama's met windsnelheden tot 300 kilometer per uur. Drie dagen lang richtte de storm een ware ravage aan op de eilandenstaat. Het gaat om de ergste orkaan op de Bahama's sinds het begin van de metingen. Volgens de overlevenden hangt er overal een lijkgeur.

Duizenden mensen proberen nu de getroffen eilanden te ontvluchten, onder meer naar andere eilanden van de Bahama's of naar de Amerikaanse staat Florida (zie foto hieronder en lees verder onder de foto). 

AP

Hulpverleners proberen ook nog altijd enkele plaatsen te bereiken die nog steeds van de buitenwereld afgesloten zijn door het hoge water en het puin na de doortocht van Dorian.  

Voor de kust van de staat North-Carolina heeft Dorian intussen overstromingen veroorzaakt op een vakantie-eiland. Het water stond in verschillende wijken in een mum van tijd tot twee meter hoog en mensen moesten naar hun zolders vluchten. Voorlopig zijn er geen slachtoffers gemeld. In Florida vielen bij voorbereidende werkzaamheden voor de komst van Dorian wel vier slachtoffers. 

Meest gelezen