Demi Lovato / Instagram

Demi Lovato post foto van "grootste angst": "Dit ben ik: rauw, echt"

De Amerikaanse actrice en zangeres Demi Lovato (27) heeft naar eigen zeggen haar grootste angst overwonnen: ze postte een foto van zichzelf op Instagram, in bikini, niet bijgewerkt, mét cellulite.  "Ik ben het zooooooooooo moe om mij te schamen voor mijn lichaam, het aan te passen zodat anderen denken dat ik HUN idee ben van wat schoonheid is", schrijft ze onder meer.

Twee maanden geleden werd Demi Lovato stevig aangepakt over haar uiterlijk door een troll, iemand die op sociale media opzettelijk valse of kwetsende berichten plaatst. Die had een paparazzi-foto van haar gepost met de boodschap: "Hey Demi, stuur me een berichtje zodat we een dieetplan voor je kunnen bespreken". Lovato antwoordde sarcastisch: "Ik kies ervoor om niet te diëten en er ongezonde gewoontes op na te houden, met het risico om mijn verstand te verliezen, maar bedankt voor het aanbod. Echt lief!". Om nadien op haar Instagram-account aan te kondigen dat ze een pauze nam van sociale media.

Maar nu is ze terug, mét een nieuwe foto, en daarmee overwint ze naar eigen zeggen haar grootste angst. Het is een foto van zichzelf in bikini, ongecensureerd, zonder verhullende filter. Een foto waarop duidelijk haar cellulite te zien is.

"Dit is mijn grootste angst. Een foto van mezelf in bikini, zonder opsmuk. En kijk dan, het is cellulite! Ik ben het gewoon zo moe om me te schamen voor mijn lichaam, foto's van mijzelf aan te passen. Ik deed dat zodat anderen zouden denken dat ik hun HUN idee ben van wat mooi is. Maar ik ben de persoon op die foto's niet", schrijft ze.

"Ik wil dat dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven authentiek is. Ik wil zijn wie ik ben in plaats van tegemoet te komen aan de standaard van anderen. Dus hier ben ik dan, zonder schaamte, zonder angst. Trots op een lichaam dat al zoveel doorstaan heeft en me hopelijk blijft verbazen door op een dag een kind te baren."

Dit ben ik: RAUW, ECHT! Ik hou van mezelf. En dat is wat iedereen moet doen: van zichzelf houden.

Demi Lovato

Cellulite is de officiële benaming voor de door veel vrouwen gehate sinaasappelhuid op de billen en bovenbenen: een bobbelige huid die putjes vertoont. Niet te verwarren met cellulitis overigens, dat is een ontsteking van de huid als gevolg van bacteriële infecties in onderhuids weefsel. Je huid vertoont niet alleen die putjes, maar is ook rood en geïrriteerd.

Heel wat vrouwen schamen zich voor cellulite en de schoonheidsindustrie verdient veel geld aan allerlei diëten, crèmepjes, pilletjes en andere "wondermiddelen". Maar voor Demi Lovato is het genoeg. "Het voelt zo goed om weer terug te zijn in de film- en televisiewereld zonder de verplichting van een moordend sportschema, voorafgaand aan een 14-urige werkdag. Of zonder dat ik mezelf een verjaardagstaart ontzeg en in plaats daarvan watermeloen met slagroom eet, omdat ik doodsbang was om ECHTE taart te eten en me daarna rot te voelen."

"Dit ben ik: RAUW, ECHT! Ik hou van mezelf. En dat is wat iedereen moet doen: van zichzelf houden."

Meer dan 8,5 miljoen "likes"

De foto, die gisteravond gepost werd, haalde intussen meer dan 8,5 miljoen likes en is bijna 300.000 keer gedeeld (stand van zaken, vanmiddag rond 13u Belgische tijd, red). Hij lijkt gemaakt te zijn op hetzelfde moment en dezelfde locatie als foto's die ze eerder in mei postte (zie foto onderaan, red), toen ze op vakantie was op het eiland Bora Bora. Die foto's waren wel nog bewerkt én haalden beduidend minder likes dan de ongecensureerde foto van gisteren.

Het regent positieve reacties van fans en andere beroemdheden. Onder andere actrice en standup-comedian Amy Schumer, actrice Vanessa Hudgens en model Ashley Graham hebben Lovato's foto gedeeld en scharen zich achter haar boodschap. En dat doet Lovato duidelijk deugd: op Instagram bedankt ze iedereen voor de steun.

Wie is Demi Lovato?

Demi Lovato doet bij ons vooral een belletje rinkelen als zangeres. Herinnert u zich "Give your heart a break", "Let it go" -van "Frozen", jawel- en "Solo". In de VS heeft ze ook een carrière als actrice in films en televisie opgebouwd. 

In het verleden sprak Lovato al openlijk over haar jarenlange gevecht tegen eetstoornissen. In 2017 maakte ze een YouTube-documentaire, "Simply Complicated", waarin ze vertelt over hoe eetproblemen haar leven in het verleden overgenomen hadden. Ze kampte ook met een drugsverslaving, vorig jaar werd ze opgenomen in een afkickcentrum na een overdosis.

Ze werkt momenteel aan nieuwe muziek en zal ook te zien zijn in nieuwe afleveringen van de reeks "Will & Grace".

Meest gelezen