Luc Verschueren vervangt Ruben Van Gucht en is na 25 jaar weer aangever van Jacques Vermeire

Presentator Luc Verschueren zal sportjournalist Ruben Van Gucht vervangen in de zaalshow "Van 7 tot 77" van komiek Jacques Vermeire. Van Gucht stopte er vorige maand plots mee, naar verluidt na onenigheden over geld. Voor de voorstellingen die tot eind dit jaar gepland staan, neemt Luc Verschueren zijn rol als aangever nu over.

"In nood kent men zijn vrienden", laat Jacques Vermeire weten. Midden augustus kwam het plots tot een breuk tussen Vermeire en zijn aangever Ruben Van Gucht. Die laatste kwam niet opdagen op een optreden in Reet waardoor de manager van Jacques in extremis moest invallen als aangever.

Vermeire zorgt nu voor een definitieve vervanger door opnieuw samen te werken met Luc Verschueren. Na twee zaalshows van 1.150 voorstellingen met zo'n 550.000 bezoekers staan Jacques en Luc voor het eerst in 25 jaar weer samen op de planken. 

Het iconische duo zal samen nog 14 voorstellingen spelen om de "Van 7 tot 77"-tournee af te werken. Die komt onder andere nog langs in Berlaar, Zele, Leuven, Koksijde en Heist-op-den-Berg. Verschueren stapt graag opnieuw mee op het podium. "Authenticiteit en plezier, dààr gaat het mij om", aldus Verschueren.

Terug naar de roots

Vermeire en Verschueren leerden elkaar midden jaren 80 kennen. Luc Verschueren presenteerde toen het zondagmiddagprogramma "Sportkaffee" bij Radio 2 Omroep Limburg en lanceerde Jacques Vermeire als cafébaas die het publiek op en naast de radio entertainde.

Nadien maakte het duo samen verschillende zaalshows waarmee ze jarenlang door heel Vlaanderen trokken. Het duo werd ook wereldberoemd in Vlaanderen op de televisie. Vier jaar lang mochten ze op TV1 (nu Eén) op 31 december het jaar uitzwaaien met het programma "Oei Jacques". Nadien werd de samenwerking stopgezet, maar na 25 jaar staan ze nu dus opnieuw samen op het podium.

Meest gelezen