CEO Dominique Leroy ontkent voorkennis bij verkoop van Proximus-aandelen

De ontslagnemende CEO van Proximus, Dominique Leroy, ontkent dat de verkoop van haar Proximus-aandelen in verband staan met haar vertrek uit het bedrijf. Dat laat ze weten in een mededeling. De verkoop van de aandelen was al beslist voor haar besluit om naar het Nederlandse KPN over te stappen, zegt ze. 

"Een CEO van een beursgenoteerd bedrijf heeft weinig momenten waar hij zijn eigen aandelen kan verhandelen op de beurs", zegt Leroy. "Wat mij betreft zat ik in een "gesloten periode" -een periode waar geen transacties toegelaten worden- sinds 22 november 2018.

Het was al meerdere maanden dat ik graag mijn aandelen wenste te verkopen maar dit mocht niet. Na de publicatie van de resultaten van het tweede kwartaal, was 1 augustus 2019 de eerste dag waarop nieuwe verrichtingen mogelijk waren. Ik heb dus eind juli instructies gegeven aan mijn bank om op die dag aandelen te verkopen", zegt Leroy.

"Ik had op dat moment niet besloten Proximus te verlaten. Ik was in bespreking over de hernieuwing van mijn contract met Proximus en had enkele gesprekken met verschillende externe partijen, waaronder KPN", stelt Leroy. "Ik begrijp dat de timing achteraf gezien de perceptie kan wekken dat ik dit deed juist voor en omwille van mijn vertrek. Dit is zeker niet de reden van mijn aandelenverkoop. Ik betreur dat deze perceptie is ontstaan, dit is niet in lijn met mijn waarden waar integriteit en transparantie zeer hoog staan", besluit Leroy.

Meest gelezen