De Foyer #1: de stand van het land, racisme in voetbal en gezonde darmflora

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. Samen bespreken ze, in deze podcast, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.

We zijn ondertussen 105 dagen na de verkiezingen, maar een nieuwe regering is er nog niet. Hoe zit het met de stand van het land? We nodigden Kris Peeters (CD&V) en Valerie Van Peel (N-VA) uit om de balans op te maken. Ook politieke watchers Alain Gerlache en Carl Devos schoven aan. 

En is het voetbal racistisch? Die vraag stelden we ons naar aanleiding van het incident met Romelu Lukaku. We hadden het erover met Paul Beloy, gewezen topvoetballer, Frederik Van Eenoo, voorzitter van supportersclub FCB The Locals 78 en Selahattin Kocak, diversiteitscoach.

Tot slot kwamen ook onze darmen ter sprake. Hoe belangrijk zijn gezonde darmflora voor onze gezondheid? En wat is er waar van de modieuze mythes over gluten en lactose? Topdokter Danny De Looze schreef er een boek over. 

Beluister hier de eerste aflevering van De Foyer:

Meest gelezen