Treinen tussen Hasselt en Tongeren rijden 11 weekends lang niet

Infrabel gaat dit najaar grote onderhouds- en vernieuwingswerken uitvoeren aan de spoorlijn tussen Hasselt en Tongeren. Daarom zullen er elf weekends lang geen treinen rijden op die lijn. De NMBS voorziet vervangbussen voor de reizigers.

Tijdens alle weekends van september en oktober en de laatste twee weekends van november zullen er geen treinen rijden tussen Hasselt en Tongeren. Dat komt omdat Infrabel onderhouds- en vernieuwingswerken uitvoert aan die spoorlijn. Volgens de spoornetbeheerder zijn die werken noodzakelijk om een veilig en stipt spoorwegnet te kunnen garanderen.

Vervangbussen

De reizigers zullen wel wat hinder ondervinden van de werken. "Het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren zal tijdens die weekends volledig onderbroken zijn op zaterdag en zondag", vertelt Frédéric Petit van Infrabel. "Er rijden dan vervangbussen van de NMBS. Die zullen stoppen in Hasselt, Diepenbeek, Bilzen en Tongeren. De uren van de bussen zijn ook aangesloten op de uren van het treinverkeer om de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen."

11 overwegen

In bepaalde periodes zullen er ook elf overwegen afgesloten zijn voor onderhoudswerken: vijf in Diepenbeek, vier in Bilzen en twee in Hoeselt. "Als die overwegen volledig vernieuwd zijn, is dat goed voor het treinverkeer en voor de weggebruikers die er passeren. Het comfort neemt dan natuurlijk toe. Daarom steken we enkele overwegen in een nieuw kleedje. Dat houdt wel in dat sommige overwegen tot een maand afgesloten zullen zijn", besluit Petit. Op de plaatsen waar de overweg afgesloten is, wordt een omleiding voorzien. 


      

Meest gelezen