Jonas Roosens

Gasmelding Wilrijk gisteren loos alarm, brandweer "begrijpt de ongerustheid, mensen mogen ons altijd bellen"

Heel wat inwoners van Wilrijk zijn nog altijd ongerust na de zware gasexplosie van eerder deze week. Daarbij raakten drie gebouwen volledig vernield en kwam een vrouw om het leven. De brandweer moest gisteravond uitrukken omdat een inwoner opnieuw een gasgeur waargenomen had. Het was loos alarm. De brandweer begrijpt dat buurtbewoners ongerust zijn en benadrukt dat ze hen bij de minste twijfel mogen bellen.

Dinsdag stortten twee huizen en een klein appartementsgebouwin na een zware ontploffing in de wijk Ridderveld in Wilrijk. Drie mensen raakten daarbij gewond, een 87-jarige vrouw kwam om het leven. Naast de ingestorte gebouwen liepen ook andere huizen in de wijk zware schade op. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend.

De buurtbewoners zijn woensdag naar hun huizen mogen terugkeren, maar blijven wel ongerust. Gisteravond moest de brandweer opnieuw uitrukken nadat een bewoner opnieuw een gasgeur waargenomen had. De brandweer kwam ter plaatse met drie ploegen en voerde op verschillende plaatsen metingen uit, maar die leverden niets op.

"We hebben niks gemeten en niks geroken", zegt Kristof Geens van de Antwerpse brandweer. "We hebben er alle begrip voor dat mensen zich zorgen maken. Als er zo'n drama in je buurt gebeurd is, kan ik begrijpen dat je heel ongerust bent. We hebben er dan ook geen enkel probleem mee om terug te komen en metingen te doen."

De brandweer kon de mensen gisteren geruststellen, maar Geens benadrukt "dat ze ons bij elke twijfel opnieuw mogen bellen, en wij komen zonder probleem elke keer terug om na te meten en eventuele ongerustheid weg te nemen."

Meest gelezen