Indrukwekkend vernieuwd atletiekstadion Vilvoorde

Vilvoorde wil inzetten op sportief talent. En dat doet de gemeente met een compleet vernieuwd atletiekstadion. De oude tribunes werden afgebroken, de installaties kregen een opknapbeurt en de pistes werden grondig uitgebreid. Daar hing wel een fors prijskaartje aan.

1,3 miljoen euro. Zoveel heeft de stad geïnvesteerd in het vernieuwde atletiekstadion. Dat was ook nodig zegt Guy Ceuppens van atletiekclub Sparta Vilvoorde: "De oude piste was tot op de draad versleten, het Provinciaal Comité had ons zelfs verboden om nog wedstrijden te organiseren, we konden dus niets meer doen. We zijn dan ook erg blij dat het stadsbestuur zo'n ingreep heeft willen doen."

Belgische primeur

Niet alleen is de piste vernieuwd, maar ook nog eens uitgebreid van zes naar acht banen. De oude staantribunes zijn afgebroken en vervangen door nieuwe. En ook de infrastructuur voor verspringen, hoogspringen en polstokspringen is uitgebreid. Vier Vilvoordse clubs zullen van het vernieuwde stadion gebruik maken. Schepen van Sport Moad El Boudaati (SP.A.) : "We hebben ook een Belgische primeur met de elektronische haas. Dat is een led-licht aan de binnenkant van de piste dat je kan instellen op een bepaalde snelheid en de loper kan volgen." Het sportstadion is nu klaar om weer nationale wedstrijden te ontvangen. 

Meest gelezen