Beeld van een berg in de Alpen, niet van de bewuste Ailefroide.
AFP or licensors

Lichaam jonge bergbeklimmer wordt meer dan 40 jaar na verdwijning gevonden

In de Franse Alpen hebben reddingswerkers de resten gevonden van -meer dan waarschijnlijk- een jonge bergbeklimmer die vermist was sinds 1976. Zijn lichaam werd ontdekt doordat een gletsjer was gaan smelten. 

Twee alpinisten werden vanochtend naar de top van de berg Ailefroide in het Pelvouxmassief in de Franse Alpen gevlogen. Ze keerden terug met stukken textiel en menselijke overschotten, die ze op ongeveer 3.000 meter hoogte hadden gevonden.

De resultaten van het DNA-onderzoek zijn nog niet bekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat de resten afkomstig zijn van een jonge Franse bergbeklimmer die op 25 juli 1976 verdween. 

"Oranje vlek"

De jongeman was voor in de 20 toen hij niet meer terugkeerde van een klimtocht. Familie en vrienden zijn 43 jaar lang naar hem blijven zoeken. Het waren ook familieleden die de reddingsdiensten eind vorige maand attent hadden gemaakt op "een oranje vlek", die zichtbaar moet zijn geworden door het smelten van een gletsjer op de Ailefroide.  

De ouders van de bergbeklimmer zijn intussen zelf overleden. Zijn vader stierf eind vorig jaar. Maar zijn broer en vrienden zijn de zoektocht naar zijn lichaam blijven voortzetten.

De verdwijning van de jonge bergbeklimmer komt ook aan bod in "Ailefroide, Altitude 3.954", een album van de Franse stripauteur Jean-Marc Rochette.

Meest gelezen