"Mijn nicht durfde haar arm niet uit te steken, dus heb ik het maar gedaan"

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, besliste Samuel Kempf om tijdens een internationaal kampioenschap vuistbal in Barcelona, Spanje, een bezoek te brengen aan het 'PortAventura World'-attractiepark. Toen de man uit Timaru, een havenstad in Nieuw-Zeeland, tijdens een ritje op de achtbaan plots een gsm in de lucht zag vliegen, liet hij daar zijn opmerkelijke reflexen zien. Intussen smult het internet van de beelden.

Op de achtbaan kan een snelheid van meer dan 130 km per uur bereikt worden, al lag die natuurlijk iets lager bij het klimmen, toen de gsm gevangen werd. De beelden dateren van midden augustus, maar gaan nu pas viraal. Ze werden intussen meer dan 5 miljoen keer op YouTube bekeken:

Samuel Kempf op de Nieuw-Zeelandse nieuwswebsite Stuff: "Ik zag dat een man die enkele plaatsen voor mij zat, zijn gsm had laten vallen en dat die nu op de bodem van zijn wagentje lag. Maar omdat hij al ingesnoerd zat, kon hij het toestelletje niet meer oppakken, toen de attractie begon te bewegen. Ik zei zelfs nog lachend tegen mijn broer: "Maak dat je er klaar voor bent om een gsm op te vangen!""

"Eens gestart vergat ik dat allemaal, omdat ik volop genoot van de rit. Maar toen we, nadat we eerst naar beneden gevallen waren, terug klommen, zag ik die gsm plots naar mij vliegen. Mijn nicht, die naast me zat, durfde haar arm niet uit te steken. Dan heb ik mijn arm maar uitgestoken, en ja, ik kon hem vangen."

"Toen de rit gedaan was, heb ik de gsm terug aan die man gegeven. Die was zo verbaasd. Hij heeft me zelfs een dikke knuffel gegeven. Daarna heeft hij de video gekocht om hem aan mij cadeau te geven."

Kempf wordt intussen op sociale media als "a legend" omschreven…

Meest gelezen