Videospeler inladen...

Piloten British Airways staken: 850 vluchten geschrapt

De piloten van British Airways dringen al een tijdje aan op een beter loon. Nu staken ze twee dagen op rij. De impact op luchtvaart-maatschappij British Airways is bijzonder groot. Zo’n 850 vluchten zijn vandaag geschrapt. Tienduizenden reizigers zijn aangeraden om vooral niet naar de luchthaven te trekken. Verwacht wordt dat de hinder bij British Airways zeker tot woensdag zal aanhouden. 

Het is een van de eerste keren dat de piloten van British Airways zo massaal staken, en dat twee dagen lang. Vooral de vluchten vanuit Heatrow en Gatwick worden getroffen. Volgens de directie bleek het niet  in te schatten hoeveel piloten zouden komen opdagen. Bovendien kunnen piloten vaak maar met één bepaald toestel vliegen. 

Volgens BALPA, de vakbond van de piloten van British Airways kost de staking de luchtvaartmaatschappij zo’n 44 miljoen euro per dag. De vakbond zegt de frustratie van reizigers te begrijpen, maar voegt eraan toe dat er ook na maanden onderhandelen geen akkoord mogelijk bleek. Om de hinder te beperken is de staking op voorhand aangekondigd. 

British Airways, Iberia en Aer Lingus behoren tot dezelfde moedermaatschappij, maar de staking vindt alleen plaats bij British Airways. 

Dinendra Haria/WENN

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen