Youth for Climate roept leerkrachten op om mee actie te voeren

In een open brief roept de organisatie Youth for Climate (YFC) leerkrachten op om tijdens het eerste semester acties te organiseren rond de klimaatproblematiek. "Leerkrachten, we hebben u nodig", klinkt het in de brief. De brief werd onder meer ondertekend door klimaatactiviste Anuna De Wever.

"Laat jonge mensen niet in slaap vallen op de banken van onwetendheid. Vertel hen over onze planeet. Vertel hen over de situatie waarin we ons bevinden en de impact die dat alles op ons heeft, nu en in de toekomst." Met die duidelijke woorden roept de klimaatorganisatie Youth for Climate (YFC) in een open brief leerkrachten op om mee acties te organiseren rond de klimaatproblematiek. Youth for Climate werd de voorbije maanden bekend als organisatie doordat het elke donderdag acties organiseerde voor het klimaat in Belgische steden.

"Onderwijs als hefboom voor verandering"

"We willen onze mobilisatie nu voortzetten via een bredere communicatie. We willen iedereen bewust maken van het ecologisch gevaar waarin de planeet zich bevindt" klinkt het in een open brief. En daarbij kunnen leerkrachten een cruciale rol spelen vindt YFC. "Het onderwijs is een krachtige hefboom van verandering." YFC roept de leraren daarom op om op te vertrekken vanuit de concrete vraag: "Wat is de impact van het klimaat op mij? De brief werd onder meer ondertekend door klimaatactiviste Anuna De Wever.

Meest gelezen