150 leerlingen en leerkrachten Spermalie Brugge ziek na besmetting met salmonella

150 leerlingen en leerkrachten van de Brugse hotel- en toerismeschool Spermalie zijn ziek geworden. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis. Ze testten positief op de salmonellabacterie.

Vrijdag kregen een aantal leerlingen buikloop en ze moesten overgeven. De directie nam onmiddellijk contact op met het voedselagentschap, de bedrijfsarts en de schoolarts van het CLB. Er werden stalen genomen in de bistro van de school en alles werd grondig gereinigd en ontsmet. Tijdens het weekend was er constant overleg.

Maandagmorgen 150 zieken

Gisterenmorgen waren er maar liefst 150 leerlingen en leerkrachten van de school ziek. Opnieuw werden uit voorzorg 8 keukens en de toiletten gereinigd en gedesinfecteerd. De lessen gingen voor de rest gewoon door. Alle zieke leerlingen volgen een horecaopleiding en eten vaak samen de gerechten die ze bereid hebben. Ook de leerkrachten eten geregeld mee. Mogelijk kregen ze op die manier allemaal iets binnen dat besmet was.

Meest gelezen