"Dankjewel om in mijn zoon te zien wat wij iedere dag in hem zien"

Nadat een leerkracht van het 4e leerjaar het verhaal van een van haar leerlingen op Facebook gedeeld had, waarin ze berichtte dat hij gepest was om een ontwerp dat hij gemaakt had om op een door de school georganiseerde 'kleurendag' te dragen, kwamen massaal veel hartverwarmende reacties. Zelfs van zijn favoriete american footballteam, wiens letters hij in het ontwerp verwerkt had. De club maakte het ontwerp intussen officieel.

Het was leerkracht Laura Snyder van de Altamonte Elementary School in Florida die begin vorige week via Facebook het verhaal van de leerling publiceerde: "Toen ik de leerlingen ingelicht had over de jaarlijkse 'kleurendag' op school, stapte eentje naar me toe en zei me dat hij graag een T-shirt wilde dragen van het american footballteam van de University of Tennessee. Maar hij had zo’n T-shirt niet. We spraken af dat hij iets in een oranjekleur, de kleur van het team, zou dragen. Daarna ging hij nog een stap verder: hij voegde nog een eigen ontwerp toe."

"Hij was zo blij met het resultaat. Maar na het middageten kwam hij huilend terug naar mij. Een aantal meisjes, die zelfs niet meedoen met de 'kleurendag', hadden de jongen gepest om zijn ontwerp. Hij was er kapot van. Kinderen kunnen zo wreed zijn. Ik besef dat het misschien niet het meest originele logo was, maar hij had zijn uiterste best gedaan met de middelen die hij had." Ze vroeg zich ten slotte af of iemand haar kon helpen aan een officieel clubshirt.

Het bericht werd massaal gedeeld en de jongen werd vervolgens overspoeld met attenties, ook van de kant van de University of Tennessee. Dit zowel met gadgets van het team als met ondersteunende woorden:

Daarna werd het verhaal zelfs nog mooier, omdat het team besliste om van het ontwerp van de jongen een officieel logo te maken en T-shirts aan te bieden met dat logo. Een deel van de opbrengst zal gaan naar een organisatie die zich inzet om pesten tegen te gaan.

Een woordvoerder van de universiteit liet aan nieuwswebsite Today weten dat op enkele dagen tijd al 16.000 shirts besteld waren.

Snyder: "Het was zo hartverwarmend te zien hoe de jongen zelf reageerde. Iedereen die hem bezig zag met de gadgets die hij gekregen had, kreeg tranen in de ogen, terwijl wij hem uitlegden dat hij de levens van zovele mensen beroerd had."

Ook de moeder van de jongen liet weten dat ze "overweldigd was door de liefde" en ze bedankte iedereen "om in haar zoon te zien wat wij iedere dag in hem zien".

Volg VRT NWS ook via Instagram: 

Meest gelezen