Gaatjesboorder probeert bomen te vergiftigen in Hoeselt

In Hoeselt probeert een onbekende 7 eikenbomen te vergiftigen. Hij heeft al verschillende gaten in de bomen geboord en daarin vergif gespoten. Het gaat om eiken langs de Hombroekstraat.

Een getuige zag de dader bezig maar die getuige wil anoniem blijven omdat hij de dader kent. De gemeente wil nu een camera plaatsen om zo de dader te kunnen identificeren. Die zal moeten opdraaien voor alle kosten.

Al eerder gebeurd

"Het is al de derde of vierde keer dat we dit meemaken", zegt schepen Bert Vertessen. "Soms worden er dus gaatjes gemaakt in de boom en wordt daar een giftige vloeistof in gegoten en die praktijk wordt maandenlang gebruikt om de boom uiteindelijk te doen sterven. Maar bij andere bomen pakt de dader het anders aan en wordt met een mes of kettingzaag de schors van de boom weggehaald."

Motieven?

"We weten natuurlijk nog niet wie de dader is", zegt Vertessen. "Maar vaak gaat het om iemand die in de buurt van de bomen woont, perceeleigenaars of pachters, en door de schaduw van de bomen hebben zij soms minder opbrengst. Maar zo lang we niemand op heterdaad kunnen betrappen, blijft het bij een vermoeden." 

Wie meer informatie heeft, kan dat melden bij de politie. 

Meest gelezen