Radio 2

Bakfiets met koffie en gebak rijdt door Laarne "om mensen weer bij elkaar te brengen"

Het gemeentebestuur van Laarne wil de buurt samenbrengen door koffie en gebak uit te delen. Daarom trekken ze voortaan met een koffiekar door de verschillende wijken. “We hopen dat de mensen elkaar zo leren kennen”, klinkt het.

Het gemeentebestuur van Laarne heeft een bakfiets aangekocht om op die manier koffie en gebak uit te delen in verschillende wijken. Het project heet "Buurten op de Koffie" en zou de sociale cohesie in de buurten moeten versterken.

“We zullen met onze koffiekar langs verschillende wijken in Laarne rijden”, vertelt schepen Hilde Nobels. “In onze bakfiets zit dan koffie en cake die we uitdelen. In de winter kan dat ook soep zijn. Dan is het de bedoeling dat mensen naar onze kar komen en een tasje koffie drinken. Zo komen de buurtbewoners dan samen en kunnen ze elkaar leren kennen. Wij kunnen dan ook kijken wat de noden zijn.”

Zorg dragen voor elkaar

“We hebben twee jaar geleden het zorgnetwerk LINC opgericht. LINC staat voor "Laarne INClusief". We willen zorg dragen voor al onze inwoners en kijken wat de noden van onze inwoners zijn”, gaat Nobels verder.

"Het is eigenlijk een burgerplicht om een beetje te zorgen voor elkaar. Als je ziet dat mensen in de buurt hulp nodig hebben, dan kan je dat bijvoorbeeld doorgeven aan het OCMW. In Vlaanderen is er heel wat beschikbaar als je hulp nodig hebt, maar we moeten dat wel te weten komen natuurlijk. Hopelijk zorgt de koffiekar voor meer verbondenheid waardoor de mensen ook beter voor elkaar gaan zorgen."

"We starten nu in Laarne, maar de bedoeling is om later ook naar deelgemeenten te trekken. Hopelijk vinden we op termijn veel vrijwilligers die mee op de kar willen springen."

kasto80

Meest gelezen