2007 Getty Images

"Mevrouw Monopoly": in nieuwe versie van Monopoly verdienen vrouwen meer dan mannen

Het populaire gezelschapsspel Monopoly heeft een nieuwe versie onthuld waarin vrouwen meer geld verdienen dan mannen. Ook de mascotte, een zakenman met een snor en een hoge hoed, is vervangen door een vrouwelijke investeerder.

Mevrouw Monopoly is de nicht van de zakenman met de snor. Hij was een immobiliënmagnaat die op zoek was naar nieuwe eigendommen, terwijl zij in de nieuwe versie wil investeren in vrouwelijke ondernemers. De spelers kopen geen huizen of onroerend goed meer, maar innovaties gecreëerd door vrouwen.

Volgens de nieuwe regels krijgen vrouwen wat meer geld in het begin van het spel en elke keer als ze langs "Start" passeren. Dat moet de loonkloof in het echte leven compenseren. In de Verenigde Staten verdienen vrouwen gemiddeld 81 procent van het loon van mannen, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Werk, en dat was de aanleiding voor deze nieuwe versie van het bordspel.

Maar als de mannen goed spelen, kunnen ze ook meer geld verdienen, verzekert fabrikant Hasbro in een mededeling. Het spel heeft ook nieuwe pionnen: een notaboekje, een zakenvliegtuig en een horloge. In het originele spel zijn de pionnen onder meer een auto, een strijkijzer en een schoen.

Deze versie van het gezelschapsspel zal vanaf midden september te verkrijgen zijn in de Verenigde Staten en in enkele andere landen waaronder België, Frankrijk en Canada.

Meest gelezen