Krijgt na Londen en Parijs ook Brussel een permanent reuzenrad?

Op het Poelaertplein in Brussel staat tien weken lang een reuzenrad. Andere steden in Europa zoals Parijs en Londen hebben al jaren een reuzenrad dat er permanent staat. De uitbater René Hufkens hoopt dat zijn rad ook definitief mag blijven staan.

Er staat een enorm reuzenrad op het Poelaertplein in Brussel. René Hufkens baat het uit: "We werken drie dagen met negen mensen om het reuzenrad op te bouwen." Vanop het reuzenrad heb je natuurlijk een fantastisch uitzicht over Brussel. "Zo heeft niemand ooit Brussel gezien", vertelt René. "Je zit 55 meter boven Brussel, je ziet de Basiliek, het Atomium, het Justitiepaleis. Je ziet echt heel de stad." 

Groot kind

René is helemaal weg van zijn reuzenrad. "Ik zet me er zelf nog iedere dag in om een ritje te maken. Eigenlijk ben ik nog een groot kind. Ik ben opgegroeid op de kermis, mijn ouders waren foorkramers. Zij hadden een achtbaan en botsauto's, geen rad. Maar een reuzenrad was altijd een droom van mij. Ik was vier jaar toen ik voor het eerst in een reuzenrad klom."

Het reuzenrad staat nog tot 19 november in Brussel. Maar René hoopt dat zijn attractie er ooit permanent mag blijven staan. Ook zin in een ritje in dat reuzenrad? Het staat vlakbij het justitiepaleis, op het Poelaertplein in Brussel. Je betaalt 8 euro, voor kinderen is het 5 euro.

Meest gelezen