De 34 bootvluchten waren eerst opgepikt door de zeilboot Josefa. Nadien bracht een rubberboot hen naar de Ocean Viking.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Reddingsschip Ocean Viking redt opnieuw 34 mensen op de Middellandse Zee

Tientallen vluchtelingen en migranten zijn afgelopen nacht gered op de Middellandse Zee. Ze werden opgepikt door de "Ocean Viking", dat is het reddingsschip van Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerannée. Bij de geredde mensen zijn ook een zwangere vrouw en een baby van één jaar. 

Bij de actie worden 22 mannen, 6 vrouwen en een jongetje van één jaar oud gered.  Het voorbije weekend redde de "Ocean Viking" ook al 50 mensen. Momenteel verblijven er meer dan 80 vluchtelingen en migranten op het schip maar ze kunnen voorlopig nergens aan land. Het reddingsschip heeft nog geen toelating gekregen om Italië of Malta binnen te varen. 

De "Ocean Viking" is sinds eind juli actief op de Middellandse Zee. Toen kondigde Artsen Zonder Grenzen aan dat het opnieuw zoek- en reddingsoperaties zou uitvoeren samen met SOS Méditerranée.  In zo'n zes weken tijd hebben de organisaties al meer dan 400 mensenlevens gered.

Een kleuter die maandagavond gered werd op de Middellandse Zee, wordt door een arts aan boord gebracht van het reddingsschip de Ocean Viking.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen