Opgelet: overstekende eekhoorns in Oosterzele

In Oosterzele staat sinds kort een verkeersbord dat waarschuwt voor overstekende eekhoorns. Het bord is er gekomen dankzij een vrouw aan de Pastoor de Vosstraat. Zij heeft eekhoorntjes in de tuin, maar ééntje werd doodgereden en dat heeft de vrouw behoorlijk aangegrepen.

In Oosterzele werd een opmerkelijk bord gespot in de Pastoor De Vosstraat. Een van de buurtbewoners, Christine Haentjens, kwam met het initiatief nadat een van de eekhoorns die vaak in haar tuin kwam, overreden werd door een auto.

Eekhoornbegraafplaats

"Op een dag stond ik mijn ramen te poetsen en zag ik voor mij hoe het beestje omvergereden werd", vertelt Christine. 'Ik heb toen heel veel verdriet gehad, want hij kwam bijna dagelijks in de tuin. Daar had ik een eekhoornbakje geïnstalleerd dat ik dagelijks vulde met okker- en apennootjes. We hadden de eekhoorn zelfs een naam gegeven: Fredje."

"Uiteindelijk heb ik hem wat verder begraven in een bos. Daar zitten er heel wat eekhoorns, dus hopelijk kan hij zo in vrede rusten."

DIY eekhoornbord

Ze wil niet dat er de andere eekhoorntjes hetzelfde zou gebeuren. "Ondertussen komt er af en toe een nieuwe eekhoorn in onze tuin", zegt ze. "Waardoor mijn verdriet al wat verzacht is. Natuurlijk wil ik niet dat het beestje hetzelfde lot moet ondergaan en daarom heb ik gevraagd aan de burgemeester om borden te plaatsen. Daar gaven ze ook toestemming voor. Mijn man heeft de bordjes gemaakt uit aluminium en ik maakte een sjabloon van een eekhoorn."

Het gemeentebestuur werd meteen warm van het verhaal en stemde in. "In Oosterzele zijn we veel verkeersborden aan het weghalen, omdat we overgaan naar zonesnelheden", vertelt schepen van Mobiliteit, Christ Meuleman (CD&V). "In de straat van Christine stond er nog een paal zonder bord, waarna ze ons vroeg of ze die mocht gebruiken. Ze wilde er een bord aanhangen met de beeltenis van een eekhoorntje om zo automobilisten te waarschuwen voor overstekende eekhoorntjes."

Volgens de schepen heeft het bord zijn effect niet gemist. Auto's vertragen, waarschijnlijk om eens goed te kijken wat er precies op het bord staat.
 

verkeersbord overstekende eekhoorns
kasto80

Meest gelezen