Politie kreeg al 40 schadegevallen binnen na explosie Wilrijk

Een week na de explosie in Wilrijk, heeft de Antwerpse politie al 40 aangiftes van schade ontvangen. De politie wil alle schade oplijsten om zo mee op te nemen in het gerechtelijk dossier. "Wie zijn of haar schade nog moet doorsturen, doet dat het best zo snel mogelijk", zegt de politie.

De politie van Antwerpen vroeg iedereen die schade heeft opgelopen na de explosie in Wilrijk, om foto's te maken van de schade en die naar hen door te sturen. Precies 1 week later reageerden al zo'n 40 mensen.

Bij de politie zijn ze tevreden met dat aantal. Met de aangiftes kan de politie de schade mee opnemen in het gerechtelijk dossier. "We hebben vooral kapotte ramen en veranda's binnengekregen, maar er zitten ook beschadigde daken en garagepoorten tussen, klinkt het bij Willem Migom van de politie. "Daarnaast willen we de mensen die hun schade nog niet hebben doorgegeven, oproepen om dat zo snel mogelijk te doen. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het immers wordt om verzekeringsfraude uit te sluiten."

Wie zijn schade nog moet doorgeven, kan daarvoor terecht op de website van de Antwerpse politie

Meest gelezen