Videospeler inladen...

Sociaal bemiddelaar moet sociale onrust bij Proximus oplossen

De directie van Proximus heeft beslist om in te gaan op de vraag van de vakbonden om een sociaal bemiddelaar aan te stellen. Dat is aan onze redactie bevestigd. Eerder vandaag zijn over het hele land spontane stakingen uitgebroken. Het personeel is de onzekerheid over de geplande reorganisatie beu.

"Zowel in Vlaanderen als Wallonië hebben werknemers het werk spontaan neergelegd", zegt Ben Coremans van de christelijke vakbond ACV.  "Nochtans hebben wij daartoe geen oproep gedaan, al zullen we de staking wel erkennen. Dat is toch een signaal dat het te veel begint te worden voor veel mensen."

Proximus kondigde begin dit jaar aan dat het gaat herstructureren. Daardoor zijn 1.900 jobs bedreigd, maar er zouden wel nieuwe mensen aangeworven worden. Het personeel is de onzekerheid over de reorganisatie beu, zeker nu blijkt dat CEO Dominique Leroy over een paar maanden opstapt en naar het Nederlandse KPN trekt.

Sociale bemiddelaar

De vakbonden hadden gevraagd dat Leroy onmiddellijk zou vertrekken en dat de reorganisatie door anderen zou worden aangepakt. "Ze wil die afwerken, maar met welke verantwoordelijkheid?", vraagt Coremans. "Dat leeft bij de mensen."

De bonden hebben de directie ook gevraagd om een beroep te doen op sociale bemiddelaars. De directie heeft laten weten dat ze ingaan op de vraag van de vakbonden.

De staking bij Proximus heeft geen gevolgen voor het netwerk. In Bergen en Charleroi zijn er wel 2 winkels gesloten.

Bekijk hier het fragment uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen