Videospeler inladen...

Apple gaat met streamingdienst concurrentie aan met Netflix en kondigt ook nieuwe iPhones aan

Apple heeft zijn streamingdienst Apple TV Plus aangekondigd. Apple TV Plus wordt in november in ons land gelanceerd en gaat de concurrentie aan met Netflix en Disney Plus. Apple lanceerde ook drie nieuwe iPhones: de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Max. 

De CEO van Apple Tim Cook kondigde in een afgeladen Steve Jobs Theatre 3 nieuwe iPhones: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. De toestellen krijgen achteraan verschillende camera's en moeten vooral liefhebbers van fotografie bekoren. 

Apple krijgt klappen van de Chinezen

In de VS zal de iPhone 11 goedkoper zijn dan de iPhone XR, het gelijkaardig toestel dat vorig jaar gelanceerd werd. Dat toestel kostte 50 dollar meer.  Waarnemers hadden al verwacht dat Apple de prijs ging laten zakken omdat het merk de laatste jaren minder toestellen verkoopt. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Apple krijgt klappen van de Chinese producenten die met goedkopere modellen de markt bestormen. De vraag is nu of de iPhone 11 het tij zal kunnen keren? Dat blijft afwachten. Volgens het marktonderzoeksbureau IHS Markit was Apple de enige smartphoneproducent uit de top 3 die vorig jaar minder toestellen verkocht. De verkoop van de iPhone zakte in het tweede kwartaal van dit jaar met 15 procent in vergelijking met vorig jaar. Dit terwijl concurrenten Samsung en Huawei meer toestellen verkochten. Samsung verkocht 6 procent meer toestellen en Huawei ging, ondanks de Amerikaanse boycot, met 8 procent vooruit. 

Apple tuimelde vorige maand uit de top drie van grootste smarphoneproducenten ter wereld. Het staat nu op de vierde plek na de Chinese producent Oppo. Vorig jaar moest Apple Huawei al laten voorgaan. De Chinese technologiereus staat nu op de tweede plek na Samsung. In de top 5 van de grootste smartphoneproducenten zitten drie Chinese spelers die meer toestellen verkochten. Verwacht wordt dat hun dominantie alleen maar zal groeien. 

Apple komt met een eigen streamingdienst

Apple heeft een aantal maanden geleden al de komst aangekondigd van streamingdienst Apple TV Plus. Tijdens de lancering bracht de technologiereus het kruim van Hollywood samen: Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Jennifer Anniston en topproducer JJ. Abrams kwamen hun eigen projecten voor de streamingservice aankondigen.

Zij gaan allemaal series produceren die alleen te zien zullen zijn op de streamingdienst van Apple. Hiermee gaat het rechtstreeks de concurrentie aan met Netflix en Disney +. Deze laatste is van plan om volgend jaar naar ons land te komen.

Jennifer Anniston en Jason Momoa

Vandaag toonde Apple ook de trailer van "See". In deze reeks, die zich in de toekomst afspeelt en gelijkenissen heeft met "Game of Thrones" speelt Jason Momoa de rol van een blinde krijger. Naast "See" zal ook "The Morning Show" met Jennifer Anniston te zien zijn op Apple TV Plus.

Lees verder onder de video.

Apple zet in op games

Apple kwam ook met nieuws over Apple Arcade, een platform waarop je mobiele games kan spelen op iPhone, iPad of smart-tv. De makers van de game "Frogger" toonden hun nieuwste game die gespeeld kan worden op Apple Arcade. Apple Arcade werkt met een maandelijks abonnement. Volgens Apple komen maandelijks nieuwe games uit. 

Apple heeft vanavond ook nog de Apple Watch Series 5 aangekondigd. De smartwatch heeft een toepassing die het slaapritme kan analiseren. Het beschikt ook over een functie die bij een val een noodnummer kan bellen. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Bekijk hier het fragment uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen