Videospeler inladen...

Bijgebouw helemaal ingestort na aanrijding in Beervelde

Woensdagochtend rond half vier is de achterbouw van een woning helemaal ingestort aan de Toleindestraat in Beervelde, nadat een vrachtwagen tegen het huis was gereden. Het gaat om een ongeval met vluchtmisdrijf. De bestuurder is geïdentificeerd.

Het huis waarvan de achterbouw is ingestort, staat aan het kruispunt van de Toleindestraat met de N449 in Beervelde bij Lochristi. Het dak en de achtergevel van het bijgebouw zijn helemaal weg. In het gebouw waren een badkamer, bijkeuken en berging ingericht, die zijn zo goed als helemaal vernield. De rest van het huis is nog bewoonbaar.

"Onweergeluiden"

 

De bewoners van het huis werden gewekt door een geluid dat ze niet konden thuisbrengen: "Ik dacht dat het onweer was, een donderslag, en ik was niet meteen van plan om uit bed te komen. Tenslotte ging ik dan toch met mijn vrouw naar beneden, die mij meldde dat het dak van de achterbouw was ingevallen. Maar we hadden geen vrachtwagen of ander voertuig gehoord en wisten niet wat er was gebeurd."

(lees voort onder de beelden)

brandweer ruimt zo veel mogelijk brokstukken op

Luc Haenebalcke van de brandweerpost van Lochristi: "De keuken, de badkamer en een berging in de achterbouw zijn onbruikbaar geworden: het dak is ingestort en de achtergevel is zo goed als weg. Maar de rest van de woning is nog bewoonbaar." De brandweer zorgt ervoor dat de bewoners vlot in en uit het huis kunnen en dat er geen instortingsgevaar dreigt.

Vluchtmisdrijf

 

Intussen bevestigt de politie dat het om een ongeval met vluchtmisdrijf gaat. Even voorbij het huis staat een beschadigde vrachtwagen. Bij de woning zijn bandensporen gevonden. De bestuurder is geïdentificeerd en wordt opgespoord. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen