"Blank of zwart, het maakt deze 2 peuters niets uit!"

Ze zijn nauwelijks 2 jaar oud, maar wisten de afgelopen dagen het internet te charmeren met een hartelijke en zelfs hartverwarmende begroeting. Toen Maxwell en Finnegan uit New York City elkaar toevallig tegen het lijf liepen, terwijl ze met een van hun ouders naar huis wandelden, bleef een  stevige knuffel niet uit. Maxwells vader Michael Cisneros legde het vertederende moment vast op camera waarna dit kleine 'fait divers' uitgroeide tot wereldnieuws.

"Dit maakt me zo blij" was een van de meest gepubliceerde reacties op de beelden van Cisneros:

Op nieuwswebsites ABC News en CBS New York gaf vader Cisneros intussen meer uitleg, nadat de video viraal gegaan was: "Je mag wel zeggen dat ze een speciale band hebben. Finnegan is Maxwells beste vriend. Daar kan niemand tegenop. Als ze elkaar ontmoeten, is een dikke knuffel geven het eerste wat ze doen. Deze keer heb ik dat moment op beeld kunnen vastleggen. En dit was dan een moment dat ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen. Ik moest nog maar zeggen tegen Maxwell: "Ziedaar Finnegan" en hij was al vertrokken. Een mooi moment om te koesteren."

"Toen we de ouders van Finnegan leerden kennen, kon je nog zeggen dat de vriendschap tussen Finnegan en Maxwell ietwat geforceerd was. Het een is het gevolg van het ander. Maar nu zijn ze werkelijk onafscheidelijk. Hoe vaak ze elkaars handen vasthouden als ze samen zijn en zo dan rondlopen."

"Wanneer ze elkaar een tijdje niet zien, dan blijven ze naar elkaar vragen. Ze volgen samen muzieklessen en vinden het geweldig om daar te dansen. Iets wat ze beiden heel goed kunnen."

"Ik denk dat deze beelden zoveel aandacht gekregen hebben omdat het ene kind blank is en het andere zwart. We worden in deze wereld nu eenmaal geconfronteerd met racisme, met haat. Dingen die ons aangeleerd worden. Terwijl deze kinderen elkaar sowieso graag zien. Zo moet het toch zijn, niet? Dat we onze kinderen opvoeden tot liefdevolle personen die zorg dragen voor elkaar."

Meest gelezen