De E34 is vrijgemaakt na ongeval met gekantelde vrachtwagen en lekkende tank

De E34 in Zoersel richting Antwerpen is vrijgemaakt na een ongeval vanochtend met een gekantelde vrachtwagen. Die vrachtwagen lag over de hele breedte van de weg en versperde ook de busstrook. Al het verkeer moest in Lille de snelweg verlaten.

Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De lading van de vrachtwagen - 7 ton rijst, pasta en olie - was niet op het wegdek terechtgekomen. De brandstoftank van de vrachtwagen was wél lek geslagen en die brandstof moest dus opgeruimd worden.

De hinder voor het verkeer was er in volle ochtendspits en duurde zo'n 2 uur. Het verkeer tussen Lille en Zoersel stond stil. In Lille moest iedereen de snelweg verlaten. De gekantelde vrachtwagen werd getakeld en is voorlopig op de pechstrook geplaatst om het verkeer doorgang te geven.

Bij het ongeluk raakte de vrachtwagenchauffeur uiteindelijk lichtgewond.

Meest gelezen