De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (links) heeft een nieuwe test van een raketwerper bijgewoond.

Noord-Korea bevestigt testen met "supergrote raketwerper"

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een test met een "supergrote meervoudige raketwerper" geleid. Het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA verspreidde een foto van een lachende Kim Jong-un bij de raketwerper. Zuid-Korea berichtte gisteren al dat Noord-Korea opnieuw onbekende projectielen had afgevuurd.

Volgens staatsmedia heeft Kim Jong-un persoonlijk de test geleid om "de inzettijd te meten" van de raketwerper. Het kondigde ook aan dat er nog een test zal volgen.

Eind augustus voerde het land al eens gelijkaardige testen uit. De test van gisteren kwam er enkele uren nadat Noord-Korea had aangekondigd dat Pyongyang bereid was om opnieuw gesprekken te voeren met de VS over zijn kernwapenprogramma.

"We zijn bereid om samen te zitten met de VS voor een uitgebreide bespreking van de kwesties waar we het tot nu toe over hebben gehad, op een nog nader overeen te komen tijdstip en plaats eind september", verklaarde de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Choe Son Hui aan het staatspersagentschap KCNA. De Amerikaanse president Donald Trump vond die verklaringen "interessant". "We zullen zien wat er gebeurt", zei hij nog.

Eerder kwamen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un al drie keer bijeen over de kernwapens van Noord-Korea, met wisselend succes.

Meest gelezen