Te koop: originele Kuifje-pagina mét druppels bloed van Hergé

Volgende week wordt er in Parijs een originele pagina uit het Kuifje-album "De geheimzinnige ster" geveild. De waarde van de tekening uit 1942 wordt geschat op zo'n 400.000 euro. Opvallend: op de tekening kleven een paar druppeltjes bloed van tekenaar Hergé.

"Hergé heeft zich tijdens het tekenen van de plaat gesneden aan een passer. Daardoor kwamen er wat spatjes bloed op de tekening terecht. De vorige eigenaar heeft die nooit verwijderd", vertelt Dora Blary van veilinghuis Piasa in Parijs. Het veilinghuis verwacht dat de pagina zal verkocht worden voor 300.000 à 400.000 euro.

Kuifje is nog steeds immens populair bij verzamelaars wereldwijd. In 2017 werd een originele tekening van Kuifje al eens verkocht voor 600.000 euro. En een pagina uit het album "Mannen op de maan" ging een aantal jaar geleden onder de hamer voor 1,55 miljoen euro. Daarmee werd het meteen de duurste striptekening ter wereld. Volgende week wordt de pagina uit "De Geheimzinnige Ster" geveild.

Meest gelezen