Videospeler inladen...

Basketbaltopper Ann Wauters over comeback Clijsters: "Fijn om dat te delen met je kinderen, of het nu succes is of niet"

Dé verrassing van de dag moet wel de comeback van tennisster Kim Clijsters zijn. Basketbalster Ann Wauters, zelf mama van drie kinderen en ook bezig aan een comeback, was verrast door het nieuws. "Het is geen gemakkelijke weg, maar het is zo fijn om dat te delen met je kinderen, of het nu een succes is of niet."

Basketbalspeelster Ann Wauters en voormalig hoogsprinster Tia Hellebaut hebben in "Vandaag" gereageerd op de comeback van tennisster Kim Clijsters. Allebei reageerden ze even verrast. "Ik ben verbaasd, maar ik ben blij dat we 's nachts weer kunnen opstaan", vertelt Hellebaut. "Het is schitterend", vult Wauters aan.

Ik ben blij dat we 's nachts weer kunnen opstaan 

Tia Hellebaut

Fysiek geen evidentie...

Allebei benadrukken ze wel dat het niet evident wordt. "Het is geen gemakkelijke weg, maar ze is gewoon een topsporter", zegt Wauters. Ook zij is momenteel bezig aan een (tweede) comeback: "Ik voel dat mijn lichaam ouder wordt, ik heb een slijtagekwetsuur aan mijn knieën. Ik bots telkens aan tegen mijn fysieke capaciteiten."

Dat beaamt ook Hellebaut, die in het verleden ook twee comebacks maakte: "Hoe ouder je wordt, hoe meer last je van kwaaltjes hebt. Het stapelt zich op en je moet daar elke dag door. Elke dag eerst revalideren voor je de echte training kan starten. Het gaat een hele uitdaging zijn voor Kim om gezond te zijn." "Kim zal misschien niet altijd even goed zijn, maar ze zal wel pieken, haar momenten uitkiezen", zeggen ze allebei.

Ik bots telkens aan tegen mijn fysieke capaciteiten

Ann Wauters

... en dan zijn er nog de kinderen

En dan zijn er nog de kinderen. Wauters en Hellebaut hebben net als Clijsters drie kinderen. "Dat is niet evident om alles georganiseerd te krijgen, je moet oplossingen zoeken voor de kinderen. De kinderen van Kim zijn ook al wat groter. Maar ze doet het echt voor the love of sport. Ze tennist heel graag en op een of andere manier heeft ze een uitdaging en drive gevonden. Wie zijn wij dan om te zeggen dat dat geen goed idee is?"

Tegelijk, zo zegt Wauters, is er ook een hele positieve kant aan het verhaal: "Het is fijn om dat te kunnen delen met je kinderen, of het nu lukt of niet." "Het is en blijft iemand om naar op te kijken", besluit Hellebaut.

Het is en blijft iemand om naar op te kijken 

Tia Hellebaut

Herbekijk het gesprek in "Vandaag" en lees verder onder de video: 

Videospeler inladen...

Lovende reacties uit de tenniswereld: van "kippenvel" tot "wat een uitdaging"

Vanuit de tenniswereld regent het intussen reacties, en die zijn zo goed als allemaal lovend. Ex-tennisster Sabine Appelmans kreeg naar eigen zeggen "kippenvel" toen ze het filmpje zag. "Het is fantastisch nieuws. Als ze er 100 procent voor gaat, zal ze snel weer top 10-niveau halen", vertelt ze aan Sporza.

Kim heeft het tennis nooit helemaal losgelaten

Sabine Appelmans - ex-tennisster

 Appelmans snapt Clijsters’ sprong dan ook volledig. "Je krijgt kinderen en dan is dat het belangrijkste in je leven. Maar ik kan me voorstellen dat ze ook nog eens de voldoening van een eigen carrière op het hoogste niveau wil voelen. De momenten die je dan meemaakt zijn zo overweldigend." Ze vervolgt: "Kim heeft altijd enorm gehouden van tennis, het is altijd haar biotoop geweest. Ze heeft het tennis nooit helemaal losgelaten."

Herbekijk hier het gesprek met Sabine Appelmans in "De afspraak" en lees verder onder de video: 

Videospeler inladen...

Ook ex-tennisster Dominique Monami denkt dat Clijsters nog meekan met het hoogste niveau: "Ik geloof dat ze ook nog steeds kan rivaliseren met de top." Toch beseft Monami dat het niet evident wordt. "Kim had als jonge speelster al geregeld last van blessures. Dat wordt er niet beter op als je ouder wordt. Je recupereert ook minder goed. Maar kracht is een heel belangrijk aspect bij tennis en die zal ze nog hebben. Als je ziet dat Serena Williams er op haar bijna 38e ook nog staat, is er veel mogelijk."

Dé grote concurrente van Clijsters indertijd was uiteraard Justine Henin. Ook zij heeft al gereageerd: "Wat een uitdaging", schrijft ze op Facebook. "Ik wens je veel succes Kim Clijsters."

Wat een uitdaging

Justine Henin

Meest gelezen