Videospeler inladen...

Opnieuw spontane stakingsacties bij Proximus

Bij Proximus zijn er voor de derde dag op rij spontane acties van het personeel. De sfeer in het telecombedrijf is erg gespannen, na het aangekondigde vertrek van CEO Dominique Leroy naar sectorgenoot KPN. De acties vinden vooral plaats in Wallonië, maar ook in Brugge en Kortrijk. De vakbonden roepen niet op tot stakingen, maar steunen die wel.

Bij Proximus zijn opnieuw spontane stakingsacties uitgebroken. De sfeer in het telecombedrijf is erg gespannen, na het aangekondigde vertrek van CEO Dominique Leroy naar sectorgenoot KPN.

Spontane werkonderbrekingen zijn vooral in Wallonië uigebroken. Er zijn acties in Charleroi, Namen, Luik, Libramont, Verviers en Saint-Vith. Maar ook in Kortrijk zijn er acties, luidt het bij de vakbonden.Het gaat om spontane acties.

De vakbonden hebben niet opgeroepen tot stakingen, maar steunen die wel. "We begrijpen het gemoed van de werknemers. Ze ervaren het vertrek van de CEO als verraad, een dolk in de rug. Het personeel vindt dat de CEO haar plaats niet meer heeft in het bedrijf", klinkt het.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen