Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Donald Trump stelt importheffingen voor China uit

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter laten weten dat de hogere importheffingen op Chinese producten, die hij vanaf 1 oktober wilde invoeren, worden opgeschort tot 15 oktober.

Volgens Trump komt het uitstel er"op verzoek van de vicepremier van China, Liu He" en "omdat de Volksrepubliek China haar 70ste verjaardag viert". Ook noemde hij het opschorten van de hogere importtarieven "een gebaar van goede wil". Het gaat om heffingen op ingevoerde producten uit China ter waarde van 250 miljard dollar.

Volgens de verwachting zullen Chinese handelsafgevaardigden hun Amerikaanse tegenhangers half september in Washington ontmoeten, voorafgaand aan ministeriële bijeenkomsten, die begin oktober gepland staan. Daarbij zijn de Chinese vice-premier Liu He, de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de minister van Financiën Steven Mnuchin betrokken. De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China sleept al maanden aan. 

Meest gelezen