Videospeler inladen...

Gsm'en achter stuur in Vlaams-Brabant? Meteen voor politierechter

Volgende week hanteert de politie in de provincie Vlaams-Brabant een nultolerantie voor al wie al rijdend handelingen uitvoert of belt met zijn gsm. Dat is verboden en levensgevaarlijk. Wie betrapt wordt, moet voor de politierechter verschijnen.

Volgende week gaat de politie in onze provincie streng controleren op gsm gebruik achter het stuur. De politie gaat overal controleren om te zien of mensen al rijdend hun telefoon gebruiken om een bericht te lezen, een bericht te sturen of om te bellen. Dat is verboden en levensgevaarlijk.

Normaal gezien krijg je dan een boete. Maar wie volgende week betrapt wordt moet ook voor de politierechter verschijnen, zegt Gilles Blondeau woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde: "De bedoeling is echt een nultolerantie te hanteren, wie betrapt wordt krijgt geen boete of  voorstel tot minnelijke schikking, maar wordt meteen gedagvaard en als openbaar ministerie gaan we dan een rijverbod vragen."

De actie van het parket van Halle-Vilvoorde maakt deel uit van een grote provinciale campagne tegen sms'en of rijden onder invloed. De naam van de campagne is "Killers achter het stuur"

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen