Videospeler inladen...

Ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blijft nacht in de cel in zaak financiële fraude in het voetbal  

In een dossier rond financiële fraude in het voetbal is ook ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck opgepakt. Hij is vandaag verhoord, maar moet een nacht in de cel doorbrengen. De verhoren gaan morgen voort. Het onderzoek draait om witwaspraktijken en omkoping bij transfers van voetbalspelers. 

Vanmorgen is Herman Van Holsbeeck, ex-manager bij Anderlecht, opgepakt voor verhoor in een dossier van financiële fraude in het Belgische voetbal. De man wordt nu verhoord. 

Het gaat om hetzelfde onderzoek waarbij eerder ook topvoetbalmakelaar Christophe Henrotay en een medewerker werden aangehouden. De zaak draait onder meer rond witwaspraktijken en omkoping bij transfers van voetbalspelers. Het federaal parket bevestigt de arrestatie, maar wil geen namen noemen. "De arrestatie vond wel plaats in het kader van het dossier waarin gisteren aanhoudingen gebeurden", aldus het federaal parket. Dat ging om Henrotay en zijn medewerker, weet onze redactie.

Eerder in het dossier waren er ook al huiszoekingen bij Anderlecht en de Voetbalbond. Eén van de geviseerde transfers is die van Aleksandar Mitrovic van Anderlecht naar Newcastle United in 2015.

Herman Van Holsbeeck werd al eens opgepakt voor verhoor in een dossier van financiële fraude in het Belgische voetbal, namelijk voor 'Operatie Zero' dat onder meer draait rond de voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Maar in dat dossier is hij nooit in verdenking gesteld.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Sportjournalist Peter Vandenbempt geeft meer uitleg in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen