Videospeler inladen...

In "marcelleke" of bikini op zeedijk Knokke-Heist? U riskeert een boete van 250 euro

Knokke-Heist heeft genoeg van toeristen in "marcelleke" of zwemkleding op de zeedijk. De kustgemeente wil toeristen die zich daar in zwembroek of bikini op de zeedijk vertonen, een GAS-boete geven. Strandbars mogen voortaan ook geen muziek meer spelen. 

Knokke-Heist had afgelopen zomer op de straat naast de zeedijk al aanduidingen geschilderd om erop te wijzen dat iedereen die van het strand komt best in "gewone tenue" landinwaarts wandelt. Maar de gemeente gaat nu een stap verder en wil ook GAS-boetes uitschrijven voor wie op de dijk of daar voorbij in bikini of zwembroek rondloopt.

Kwaliteit

De stad werkt aan een kwaliteitsplan dat de deftige uitstraling van de gemeente moet garanderen. Daarbij kunnen toeristen die in zwemkleding op de Zeedijk lopen of een maaltijd nuttigen, beboet worden. Het gaat om een boete van 250 euro.  "Als mensen zich niet kunnen gedragen, gaan we hard optreden. Het was hier bij momenten een circus deze zomer", zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele.

Stilte

Het plan betekent ook slecht nieuws voor de strandbars. Zij mogen vanaf 2020 geen muziek meer draaien op het strand. De laatste jaren werd de muziekgrens al teruggeschroefd van 85 dB naar 75 dB. "Moest iedereen zich aan de regels houden, dan was dit niet nodig. Maar als uitbaters niet willen luisteren, dan kunnen we niet anders", reageert burgemeester Leopold Lippens.

Nachtclub

"Een strandbar moet een plaats zijn waar de mensen iets kunnen drinken in alle rust. Het strand is geen nachtclub. Met het muziekverbod willen we de rust terugbrengen voor iedereen." Strandbars mogen ook niet langer hapjes verkopen op het strand. Alleen koude hapjes die gratis worden aangeboden bij een drankje, worden nog toegelaten.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen