Videospeler inladen...

Marieke Vervoort na race in sportauto: "Op adrenaline geleefd vandaag, maar nu bezwijk ik wat"

Een van de dingen die ex-rolstoelatlete Marieke Vervoort nog absoluut gedaan wou hebben, is racen met een sportauto. En zo geschiedde. In een Lamborghini heeft ze vandaag over het Circuit van Zolder gereden. "Ik heb gelachen van het begin tot het einde, maar ik bekoop nu wel wat ik vandaag gedaan heb."

In "Vandaag" heeft Marieke Vervoort uitgebreid verteld over haar race-ervaring op het Circuit van Zolder. "Ik heb gelachen van het begin tot het einde. Ik ben wel veel door elkaar geschud. Ik heb namelijk geen buikspieren, dus in de bocht vloog ik telkens naar voor." 

Ik heb geen buikspieren dus in de bocht vloog ik telkens naar voor

Marieke Vervoort

Maar hoe fijn ze de ervaring vandaag ook vond, nadien moet ze het wel wat bekopen. "Ik heb vandaag op adrenaline geleefd, maar nu bezwijk ik wat. Op een jaar tijd ben ik hard achteruit gegaan." Haar motto is dan ook duidelijk: "Je moet nu genieten, niet morgen."

Vervoort moet nu om de 14 dagen naar het ziekenhuis voor een pijnbehandeling: "Ik word daar super in de watten gelegd. Die speciale medicatie is goed om een leger plat te leggen. Maar dat biedt mij amper 10 goede dagen in een maand. Het is heavy, zowel mentaal als fysiek. Het is leven van dag tot dag." Toch heeft ze nog dingen om naar uit te kijken: "Een helikoptervlucht, en ik word meter binnenkort. Er komt telkens iets bij en daardoor stel je de euthanasie uit." 

Er komt telkens iets bij en daardoor stel je de euthanasie uit

Marieke Vervoort

Herbekijk hier het gesprek in "Vandaag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen