AFP or licensors

Nog 1.300 mensen vermist op de Bahama's na orkaan Dorian

Na de doortocht van de verwoestende orkaan Dorian zijn op de Bahama's nog 1.300 mensen vermist. Dat heeft de woordvoeder van de rampbestrijdingdienst van de archipel, Carl Smith, gezegd op een persconferentie.

Gisteren werd er nog gesproken van 2.500 vermisten, maar dat cijfer werd vandaag bijgesteld na een eerste vergelijking met andere databanken.

In een televisietoespraak zei premier Hubert Minnis dat er mee te rekenen valt dat huidige dodental nog "aanzienlijk zal stijgen". Momenteel zijn er vijftig dodelijke slachtoffers geteld.

Minister van Nationale Veiligheid Marvin Dames zei volgens plaatselijke media dat het nog weken kan duren eer alle dodelijke slachtoffers zijn geborgen. Hulpverleners zijn nog niet in alle verwoeste gebieden geraakt.

Meest gelezen