Videospeler inladen...

Populaire Nederlandse YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep zijn opgepakt bij Area 51 in de VS

De populaire Nederlandse YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep zijn eergisteren opgepakt toen ze probeerden Area 51, een militair domein van de Amerikaanse luchtmacht in de staat Nevada, binnen te dringen. Dat meldt NOS. Volgens de Amerikaanse politie hadden ze een drone, camera's en laptops bij zich. Het duo wordt aangeklaagd voor het betreden van verboden terrein. 

Ties Granzier (20) heeft ruim 735.000 abonnees op YouTube, Govert Sweep (21) ruim 300.000. Volgens de Amerikaanse politie hadden ze een drone, camera's en laptops bij zich. Het duo wordt aangeklaagd voor het betreden van verboden terrein. Ze zouden bewust het bord "verboden terrein" langs de autoweg genegeerd hebben. 

Granzier heeft op YouTube een game-kanaal en een kanaal waar hij stunts uithaalt. Sweep bezoekt vooral verlaten of verboden plekken. Deze zomer drong hij binnen op een legerbasis in Nederland, die nu een oefenterrein voor antiterreureenheden is. 

Het militair domein Area 51, gelegen in de Nevadawoestijn ten noorden van Las Vegas, wordt zorgvuldig en discreet bewaakt. In het domein worden al jaren geheime militaire vliegtuigen getest. Onder meer het U-2-spionagevliegtuig is in Area 51 ontwikkeld. De U-2 is een vliegtuig dat dag en nacht op 21 kilometer hoogte vluchten kan uitvoeren.  

Area 51 is een plek die ook tot de verbeelding spreekt vanwege allerlei geruchten over aliens en ufo's. Deze zomer reageerden 2 miljoen mensen op een Facebookevent waarin werd opgeroepen om het domein te bestormen op 20 september, het gaat om een uit de hand gelopen grap. 

Bekijk hieronder het verslag van ons jeugdjournaal "Karrewiet":

Videospeler inladen...
AP

Meest gelezen