Schuim borrelt op uit grond in gemeentepark Zelzate

Vreemde toestand woensdagavond in het gemeentepark van Zelzate. Daar borrelde schuim op uit de grond rond de visvijver. Voorbijgangers alarmeerden de burgemeester. Die stuurde op zijn beurt de brandweer ter plaatse.

Het schuim borrelde op aan een peilbuis van Rain Carbon. Dat is het bedrijf dat momenteel in opdracht van Zelzate het grondwater op grote diepte in het gemeentepark saneert. Die operatie is begin deze week gestart. Met een compressor wordt via buizen lucht tot 20 meter diep gepompt. Langs één van de buizen kwam er water en lucht naar boven, wat aanleiding gaf tot de schuimvorming. Voorbijgangers lieten dat aan de burgemeester weten, die op zijn beurt de brandweer en de politie ter plaatse liet komen.

De politie stelde even een perimeter in, terwijl de brandweer metingen deed. Intussen werd ook Rain Carbon gecontacteerd. Die vond de schuimvorming abnormaal . Daarop besliste het bedrijf om de installatie meteen stil te leggen. De metingen toonden aan dat er nooit gevaar is geweest voor de volksgezondheid. Rain Carbon gaat nog onderzoeken wat de precieze oorzaak van de schuimvorming is. In afwachting wordt de ondergrondse installatie niet gebruikt.

kasto80

Meest gelezen