Zoontje van prins Amedeo en Elisabetta heet Maximilian (en is geen prins)

Het kersverse zoontje van prins Amedeo en zijn echtgenote Elisabetta Rosboch von Wolkenstein heet Maximilian. Dat heeft het Paleis bekendgemaakt op sociale media. Bij de post hoort ook een foto van het nieuwe gezinnetje met vier. 

Het jongetje werd vorige vrijdag geboren in het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel. Maximilian is het tweede kleinkind van prinses Astrid en prins Lorenz, en het tweede achterkleinkind van koning Albert en koningin Paola.

Amedeo en "Lilli" hadden al een dochter, Anna Astrid. Zij is intussen 3 jaar. Pas in juni raakte het nieuws bekend dat het koppel een tweede kind verwachtte.

Weetje: Maximilian en Anna Astrid dragen niet officieel de titel van "prins en prinses van België". Die titel is sinds een koninklijk besluit van 2015 alleen nog voorbehouden aan de kleinkinderen van huidig koning Filip, en dus aan de kinderen van kroonprinses Elisabeth en haar broers Gabriël en Emmanuel, en haar zus Eléonore.  In de volgende generatie krijgen alleen de kleinkinderen van Elisabeth de "van België"-titel.

Meest gelezen