Archeologen vinden restanten van houten gebouw uit 13e eeuw achter Antwerpse stadhuis

Achter het stadhuis in Antwerpen hebben archeologen de restanten gevonden van een houten gebouw, uit de 13e eeuw of zelfs nog vroeger. Dat is verrassend omdat houten structuren normaal vergaan na zo'n lange tijd. Op die plek werden ook al kelders en bakstenen muren gevonden van na de middeleeuwen.

In het gebied tussen het stadhuis en de Schelde komt een binnentuin met een ondergrondse fietsenstalling en daarvoor wordt het terrein 5 meter diep afgegraven. Archeologen ontdekten er de restanten van een houten gebouw. Het gaat om overblijfselen van een pand met houten palen, riet en vlechtwerk, maar ook een omgevallen wand en een aantal planken. Volgens de stadsarcheologen is het erg verrassend omdat houten structuren normaal gezien vergaan met de tijd.

De archeologen zijn er nog tot half oktober aan het werk. Ze hopen er nog andere vondsten te doen, misschien zelfs uit de Romeinse tijd.

detail van de houten structuren die zijn teruggevonden

Meest gelezen