Man uit Deurne wordt nu ook verdacht van tweede moord in de jaren 90

In Antwerpen is een 55-jarige man aangehouden voor de moord uit 1997 op Eve Poppe. Hij was eerder al aangehouden voor een andere moord uit 1992 op Ariane Mazijn. De doorbraken kwamen er na het gebruik van nieuwe technieken.

De 55-jarige man uit Deurne die sinds oktober vorig jaar in de cel zit voor de moord op Ariane Mazijn in 1992 wordt nu verdacht van een nieuwe moord. Deze keer gaat het om de moord op Eve Poppe, een zaak uit 1997. De man is vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen en in verdenking gesteld.

Gewurgd

Op 9 september 1997 vond de politie het levenloze lichaam van de vrouw in de slaapkamer van haar appartement. Haar buren hadden gebeld omdat ze de vrouw al enkele dagen niet meer gezien hadden. Het slachtoffer bleek te zijn gewurgd met een touw en vertoonde verschillende messteken in de borststreek. Het destijds gevoerde onderzoek leverde geen resultaat op. 

Ook Ariane Mazijn werd in 1992 dood teruggevonden in haar appartement. De vrouw was op dezelfde manier als Eve Poppe om het leven gekomen. Ze werd gewurgd met een snoer en had verschillende snij- en steekwonden. 

Cold case

Het dossier van deze cold case werd voorgelegd aan de forensisch adviseur van het NICC om te kijken of nieuwe technieken voor een doorbraak konden zorgen. De 55-jarige man kwam toen in beeld maar voorlopig zijn er nog geen verdere details bekend over hoe de link gelegd kon worden. 

Bij de zaak rond Ariane Mazijn is er wel meer duidelijkheid. Er werd toen gebruik gemaakt van een DNA-spoor dat werd gevonden op het snoer waarmee de vrouw werd gewurgd. In 2017 werd de link met de man gelegd toen hij DNA moest afstaan na een veroordeling tot zes maanden cel met uitstel voor een poging tot diefstal. Zijn DNA werd toen opgenomen in de databank van veroordeelden. 

Meest gelezen