Het Sankt Marienhospital in Gelsenkirchen-Buer

Drie baby's met zelfde afwijking geboren in Duits ziekenhuis

In de Duitse stad Gelsenkirchen, in het Ruhrgebied, zijn deze zomer drie baby's geboren met dezelfde hoogstuitzonderlijke afwijking: een misvormde hand. De families van de baby's komen uit dezelfde buurt. 

"Dit soort afwijkingen hebben we al heel lang niet meer gezien", zegt de woordvoerder van het Sankt Marien-ziekenhuis in de krant Rheinische Post. "Het kan toeval zijn, maar we vinden het erg opvallend dat het op zo'n korte periode drie keer voorkomt." Het ziekenhuis zelf kon weliswaar geen oorzaak voor de afwijking vinden.

De drie baby's komen uit dezelfde wijk in Gelsenkirchen, maar hebben voor de rest niets met elkaar te maken. Ze zijn geen familie en komen uit andere etnische en sociale achtergronden. Het enige wat de families bindt, is dus hun woonplaats. 

Omdat het ziekenhuis zelf geen oorzaak of verband kon vinden, wordt de zaak nu verder onderzocht. Het beroemde Charité-ziekenhuis in Berlijn gaat zich nu over de zaak buigen.

Meest gelezen