Filmfestival Oostende verhuist van september naar januari

Het filmfestival van Oostende is nog niet afgelopen en toch is er al nieuws over de volgende editie. Het festival zal niet meer in september, maar wel in januari georganiseerd worden.

Het filmfestival van Oostende verhuist van september naar januari op vraag van het Vlaams Audiovisueel Fonds. "Het fonds heeft ons erkend als groot festival, maar heeft graag een spreiding van de grote festivals", zegt directeur Peter Craeymeersch. Nu is het festival in Oostende nog bezig en op 8 oktober start dan al het filmfestival van Gent. "Het Vlaams Audiovisueel Fonds mikt zo op een grotere spreiding van de Vlaamse releasekalender. De Vlaamse films kunnen beter gespreid worden als ze in januari naar Oostende komen en dan hun film uitbrengen."

Januari 2021

Het festival van Oostende krijgt nu ook meer financiële steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, tot 220.000 euro. "Met dat bedrag behoren we nu tot de grote festivals", zegt Craeymeersch nog. De eerstvolgende editie van het filmfestival van Oostende zal niet in januari 2020 zijn, maar pas in januari 2021: van 15 tot 23 januari. Volgende zomer komen er in Oostende wel openluchtprojecties van films.

Meest gelezen