"Geub"-actrice Amber Janssens: "Philippe excuseerde zich meteen voor zijn gebrek aan acteerervaring"

In de nieuwe fictiereeks "Geub" op Eén maakt Vlaanderen voor het eerst kennis met actrice Amber Janssens (23) uit Ganshoren. Ze speelt daarin Hanne Watté, een Miss Belgian Beauty-kandidate waar komiek Philippe Geubels een oogje op heeft.

Het is de eerste keer dat de jonge actrice een grote rol krijgt in een televisieserie en ze maakt al meteen het mooie weer voor gemiddeld 750.000 kijkers per week. "Ik ben via via in de reeks terecht gekomen. Ik heb wel een drama-opleiding gevolgd en speelde al een paar bijrolletjes en in kortfilms, maar dit is mijn eerste grote rol", vertelt ze aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Ze kwam op de set terecht naast Philippe Geubels, die voordien zelf weinig acteerervaring had.

"Philippe excuseerde zich daar meteen voor toen ik hem ontmoette tijdens de casting. Dat was nergens voor nodig, maar het stelde mij wel op mijn gemak. Voor mij was dat de omgekeerde wereld, want ik vond het wel wat intimiderend om naast hem te staan. (lacht) We hadden van in het begin een klik, dus ik vond het erg fijn om te doen", vertelt Amber.

Ongepaste berichtjes

"Ik begin nu te voelen welke impact het kan hebben als je plots op televisie komt. Gelukkig krijg ik voorlopig alleen positieve reacties. Ik geniet ervan en we zien wel wat er gebeurt."

In de reeks sturen de vrienden van Philippe Geubels hem ongepaste en seksueel getinte berichtjes over de Miss Belgian Beauty-kandidate. Ook in het echte leven krijgt Amber wel eens berichten nu ze wekelijks op televisie te zien is. "Vooral van mannen ja, maar ik hou dat zo goed mogelijk op afstand. Ik probeer daar zo diplomatisch mogelijk mee om te gaan", besluit de actrice.

"Geub" is nog iedere dinsdag te zien op Eén en via VRT NU is de hele reeks al beschikbaar, nog tot 21 november.

Meest gelezen