Videospeler inladen...

Greenpeace-actie houdt drukke vaarroute van olietankers in Texas urenlang dicht

In Houston hebben milieu-activisten van Greenpeace zich gisterochtend urenlang aan een brug vastgeklonken. Daardoor moest een deel van het Houston Ship Channel, één van de drukst bevaren routes voor olietankers in de VS, een tijdlang onderbroken worden. 

Greenpeace wilde de aandacht trekken van de Amerikaanse politici op de ochtend van een belangrijk debat in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. Het ging om het derde in een reeks presidentiële debatten van de Democraten, dat gisteravond plaatsvond. Daarin meten de meest vooraanstaande Democratische politici hun krachten in de race naar een nominatie als presidentskandidaat.

In de haven van Houston, de grootste stad in de staat Texas, bevindt zich de grootste petrochemische bedrijvensite van de VS. De Fred Hartman-brug bleef urenlang afgesloten terwijl de politie de activisten losmaakte en oppakte.

Meest gelezen