Videospeler inladen...

Grootschalige actie tegen illegale wapens: 638 wapens in beslag genomen, 51 mensen gearresteerd

In heel het land hebben 800 agenten van de federale gerechtelijke politie een grote actie gevoerd tegen illegale invoer van wapens. Er werden meer dan 638 wapens in beslag genomen. 205 mensen werden meegenomen voor verhoor en er vonden 51 arrestaties plaats. 

De afgelopen dagen viel de federale gerechtelijke politie binnen op verschillende adressen in heel het land. De acties kaderen in een grote operatie rond de illegale invoer van wapens. 

Onder meer in Brussel, Halle-Vilvoorde en West-Vlaanderen werden meer dan 638 wapens in beslag genomen. 205 mensen werden meegenomen voor verhoor en er vonden 51 arrestaties plaats. Bij de huiszoekingen zijn ook enkele kilo’s verdovende middelen en 2 cannabisplantages in beslag genomen. 

Franse wapenwinkel

Volgens het federaal parket waren de huiszoekingen gericht op personen die verdacht worden van de illegale invoer van dodelijke vuurwapens, meer bepaald wapens van het type riotgun, semiautomatische wapens, handvuurwapens en jachtwapens. Deze wapens zouden vooral afkomstig zijn uit een wapenwinkel in Maubeuge, Frankrijk.

In België is voor elk bezit van een vuurwapen minstens een vergunning vereist. Hetzelfde geldt voor de invoer van een dergelijk wapen. Overtreders kunnen een gevangenisstraf van één maand tot vijf jaar en/of een boete van 800 euro tot 200.000 euro opgelegd krijgen.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen