Videospeler inladen...

Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg duikt op tijdens klimaatbetoging voor het Witte Huis in Washington

In Washington in de Verenigde Staten hebben honderden jongeren vanmiddag actiegevoerd voor het klimaat. Ze deden dat voor het Witte Huis, de ambtswoning van president Donald Trump. De jongeren kregen de steun van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, die vorige maand vanuit Engeland met een zeilboot naar Amerika was gereisd.

Greta Thunberg (16) is in Amerika om er op 23 september in New York deel te nemen aan een klimaattop van de Verenigde Naties. Intussen neemt ze deel aan klimaatacties van leeftijdsgenoten. Zo verscheen ze vandaag op een actie voor het Witte Huis in Washington. Tot groot jolijt van de jeugdige deelnemers.

Thunberg zelf wilde niet met de pers praten, omdat ze niet wilde dat de aandacht naar haar ging. Toch nam ze op vraag van één van de jonge organisatoren, Kallan Benson, even de megafoon ter hand op het einde: "Ik ga geen speech geven, maar wil jullie allen bedanken, ik ben trots op jullie. Geef niet op, we zullen voortdoen. Afspraak volgende week op 20 september."  Thunberg blijft nog even in de VS. Op maandag 23 september neemt ze deel aan de Climate Action Summit in New York. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen