David Rozing

KLM vervangt één vlucht per dag naar Brussel door rit met Thalys

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM schrapt een van haar vijf dagelijkse vluchten tussen Brussel en Amsterdam. KLM gaat als alternatief plaatsen reserveren op de Thalys. Eind maart volgend jaar gaat de nieuwe regeling in. KLM zegt dat het op termijn nog meer vluchten wil schrappen tussen Brussel en Amsterdam. 

In een mededeling zegt KLM dat het al enkele maanden samen met Thalys en de Nederlandse Spoorwegen aan een plan werkt om het aantal vluchten tussen Brussel en Amsterdam (Schiphol) te verminderen. Die vliegconnectie is vooral populair bij passagiers die vanaf beide hubs naar intercontinentale bestemmingen vliegen. KLM gaat voor hen plaatsen reserveren op de hogesnelheidstrein Thalys.  

Maar ook andere korte-afstandsvluchten zouden in de toekomst geschrapt kunnen worden, want in de mededeling zegt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij dat ze er in het algemeen  voorstander van is om korte-afstandsvluchten te vervangen door treinritten. Voorwaarde is wel, zegt KLM, dat de treinrit dezelfde snelheid, betrouwbaarheid en comfort geeft als de vlucht. Concrete details over welke vluchten zouden kunnen verdwijnen, worden niet gegeven. 

KLM zegt dat de stap die ze nu zet, past in haar engagement om duurzaam te gaan vliegen, maar voegt eraan toe dat er ook een praktische reden is. De luchtvaartmaatschappij wordt op Schiphol geconfronteerd met restricties op het aantal slots (tijdsbestek om te landen of op te stijgen) dat ze kan gebruiken en wil de slots die vrijkomen door het schrappen van korte-afstandsvluchten gebruiken voor lange-afstandsvluchten. 

Meest gelezen