Koen De Bouw: "Mijn uiterlijk is niet altijd een voordeel geweest"

Acteur Koen De Bouw (55) neemt Radio 2-presentatrice Anja Daems mee naar Studio Herman Teirlinck, de school waar hij zijn theateropleiding heeft gedaan. Daar vertelt hij over hoe hij ook geworsteld heeft met zijn knappe looks.

"Ik herinner me als kind nog dat ik voor de spiegel stond en mijn gezicht samen plooide tot ik rimpels kreeg. Ik wist toen al dat ik acteur wilde worden en vond dat een gezicht moest spreken. Ik hoopte dus dat, als ik lang genoeg zo voor de spiegel stond, ze vanzelf zouden komen. (lacht) Het heeft tamelijk lang geduurd voor het effectief gebeurde bij mij, maar het wijst op mijn ongeduld. Daarom zou ik ook nooit botox doen. Ik vind het logisch dat je een ingreep laat doen als je bijvoorbeeld niet meer uit je ogen kan kijken, maar verder zou ik nooit gaan. Je ziet heel vaak dat het slecht afloopt."

"Sommigen zeiden dat ik een mooie jongen was, ik vond dat relatief. Ik heb het altijd heel moeilijk gehad met die schoonheid. Ik ging daaronder gebukt, ik heb daar zelfs onder geleden. Ik wil er niet teveel over uitweiden maar toen ik een jaar of twaalf was, is daar misbruik van gemaakt. Ik heb op jonge leeftijd, als kind, ervaren wat voor aantrekkingskracht het kan hebben op mensen met slechte bedoelingen als je er zo uitziet. Ik heb me daar vrij jong tegen afgezet."

Jeune premier

"Toen ik in de toneelschool hoorde dat ik waarschijnlijk vooral gecast zou worden voor 'jeune premier' - rollen, heb ik me daar tegen afgezet. Ik heb echt moeten vechten om andere rollen te mogen spelen. Dus 't is niet altijd een voordeel geweest. Ik droom niet van bepaalde rollen, omdat ik niet teleurgesteld wil worden. Het verhaal of het personage zal mij wel vinden. Mijn grootste droom is vooral dat ik dit nog lang mag doen."

 

Meest gelezen